Politika kolačića

Kako se prikupljaju vaši podaci prilikom posete našoj platformi?

Mi personalizujemo platformu prema svakom pojedinačnom posetiocu kako bismo vam pružili jedinstveno korisničko iskustvo prilagođeno Vašim interesovanjima i navikama. Mi koristimo isključivo privremene kolačiće (engl. session cookies).

Šta su kolačići i kako se prikupljaju?

Kolačići (uključujući privremene kolačiće – session cookies), oznake piksela i slične tehnologije (kolektivno "kolačići") su datoteke sa malim količinama informacija koje se preuzmu na bilo koji uređaj sa omogućenim internet pristupom - kao što je vaš računar, pametni telefon ili tablet - kada posetite našu platformu.

Mi koristimo privremene kolačiće kada korisnik koristi našu platformu.

Ko prikuplja kolačiće?

Kolačići mogu biti postavljeni od strane Knjigepriča (kako je isto definisano ovom Politikom) ili od strane trećih lica.

• Kolačići postavljeni od strane Knjigapriče

Ovo su privremeni kolačići koje mi postavljamo na našu platformu na kojoj se upravo nalazite i koje koristite kada pregledate našu platformu.

• Kolačići trećih lica

Naša platforma može da sadrži određeni sadržaj koji potiče sa drugih sajtova (npr. Facebook, Youtube, Instagram i dr) prilikom čega ti drugi sajtovi mogu da na našu platformu postave određene kolačiće. Radi se o kolačićima koji nisu postavljeni od strane nas. Putem ovih kolačića treća lica koja su ih postavila mogu da dobijaju informacije o Vašem ponašanju na našoj platformi. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće trećih lica, možete uskratiti pristup pomoću podešavanja vašeg internet browsera.

Koje vrste kolačića se nalaze na našoj platformi?

• Privremeni kolačići 

Ovi kolačići su od suštinskog značaja da bi naša platforma mogla da funkcioniše ispravno. Oni Vam omogućavaju da koristite sve funkcije naše platforme.

U slučaju da ne prihvatite ove kolačiće, možda nećete moći da koristite našu platformu.

Rok čuvanja: Dokle god je nalog registrovan na Knjigapriča.

Kako se kontrolišu i brišu privremeni kolačići?

Privremeni kolačići postavljeni na našoj platformi se ne smatraju prihvaćeni sami po sebi, tako da ako biste hteli da ih onemogućite ili obrišete prvo morate da ih izričito prihvatite putem alata za upravljane kolačića koji će vam se prikazati prilikom prve posete našoj platformi.

Prilikom prve posete našoj platformi, pojaviće vam se obrazac koji vam omogućava da izaberete da li ćete prihvatiti privremene kolačiće (štikliranjem kvadratića). Ukoliko ih ne odobrite izričito smatraće se da ih niste prihvatili.

Lista navedenih kolačića nije nepromenljiva, već se ona može menjati s vremena na vreme kako je to potrebno radi unapređenja funkcionalnosti naše platforme. U skladu sa tim, molimo vas da redovno proveravate spisak aktivnih kolačića na našoj platformi koji se nalazi u okviru ove Politike o kolačićima.